Flaeijelfeest

Ouderwets gezellig – zaterdag 28 september 2024

Zou je wel eens willen weten hoe mensen 100 jaar geleden leefden op het platteland? Hoe werd er gezaaid en geoogst? Hoe zag de dorpsstraat er uit? Wat voor kleren droegen ze? Hoe vierden mensen feest op de kermis? Kom dan op zaterdag 28 september 2024 naar het Flaeijelfeest in Oudehorne!

Het Flaeijelfeest begint om 10 uur in Oudehorne met een Boerenoptocht van 4 kilometer. Van antieke landbouwmachines, een brandweerauto, paarden voor de koets tot stoomlocomotieven en het Koningspaar. Vanaf 11.00 uur gaat het Flaeijelfeest verder met het Openluchtmuseum op het Landgoed De Horne. Je moet het gewoon zien om er over mee te kunnen praten.

Sinds 1977 wordt het Flaeijelfeest georganiseerd. Begonnen als een dorsdemonstratie, is het nu uitgegroeid tot een evenement van formaat dat ruim 35.000 bezoekers trekt. Het is eigenlijk een openluchtmuseum voor één dag dat door 450 vrijwilligers wordt georganiseerd.

Zien we je op het Flaeijelfeest?

Flaeijelkrant 2023 Aftermovie 2023

Deelnemer

Aanmelden voor deelname met je trekker, motor of bromfiets? Of als eigenaar van een woonwagen of stationaire motor? Of wil je meedoen aan de Flaeijelkoningin verkiezing?

Aanmelden als deelnemer

Route

De Boerenoptocht gaat op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur over de Schoterlandseweg vanaf Oudehorne richting de rotonde in Nieuwehorne. Om 11.00 uur start het Openluchtmuseum op Landgoed de Horne.

Bekijk route
opbouw flaeyel jeugdcommissie

Vrijwilligers

Stichting Flaeijelfestiviteiten is een organisatie die uitsluitend bestaat uit vrijwilligers. Ruim 450 uit de wijde omgeving van Oude- en Nieuwehorne werken mee om het Flaeijelfeest ieder jaar weer tot een succes te maken. Hier zijn we ontzettend trots op!

Meer informatie
kledingverhuur flaeijel flayel

Kleding huren

Het Flaeijelfeest echt mee beleven? Waan je dan terug in de tijd in de kleren van vroeger. Kom naar de kledingverhuur voor ouderwetse kleding. Een mooie boerenkiel met pet, als nette dame in lange zwarte rok, voor iedereen is er wel wat te vinden.

Meer informatie
... Dagen .. : .. : ..